Blog

Beloofd is beloofd!

Beloofd is Beloofd

De bestuursperiode van de gemeentebesturen is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de beloftes die na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 gemaakt werden? Het Laatste nieuws zoekt het ook de komende weken voor elke Vlaamse gemeente uit.

Ook Genk werd onder de loep genomen. Je kon het verslag lezen op zaterdag 14 mei 2022 in HLN.

Read More

Een circulaire levensstijl is een groene levensstijl

In de naam ‘Reset’ hoor je het al. Een oud voorwerp wordt gereset en krijgt een nieuwe start. Zo kreeg de oude kringwinkel Reset een grondige renovatie in 2021 en mocht ik als burgemeester van Genk en covoorzitter van Reset vzw op 18 maart de vernieuwde ‘Kringloopwinkel Reset’ feestelijk openen.

Read More

Samen stad maken!

Genk evolueert van een multiculturele naar een kosmopolitische samenleving waarin mensen met verschillende identiteiten in harmonie samenleven en samen bouwen aan een verbindende stad die haar steentje bijdraagt aan de mondiale duurzaamheidsdoelstellingen.

Read More

Een nieuw stadspark in Waterschei

Met De Tuinen van Waterschei krijgt Genk een extra groene long erbij.
Het nieuwe stadspark zal naast de Stalenstraat komen te liggen. Wandelaars en fietsers zullen over een paar jaar het park kunnen gebruiken als verbinding tussen het Thorpark en de winkelstraat.
We zijn momenteel volop in onderhandeling om 118 groenpercelen van particulieren over te kopen en trekken voor het gehele project 4,6 miljoen euro uit.

Read More

3 december – 3de doelstelling

In mijn vorige blog had ik het over mijn SDG-pin en mijn rol binnen de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten, ook wel gekend als VVSG. Ik gaf toen een eerste kijk in de verbinding van de Duurzame

Read More